Hulp nodig?
026 - 355 4828

ICT Opleiding

ICT Opleiding

Software Tester

Een mooie en goedbetaalde carriëre in de ICT.

Home>Winkel>Software Tester

Software Tester

Software Tester

Download brochure
Bestel de opleiding!

Algemeen

Als Software Tester of agile tester ben je altijd op zoek naar verbetering. Je stelt de wens van de eindgebruiker voorop en voorkomt levering van software die vastloopt of niet werkt. Je functioneert als tester veelal in een Scrum omgeving. Je test, laat anderen testen en schrijft testgevallen uit als onderdeel van de ‘Definition of Done’. Misschien test je niet alleen software-producten, maar ook applicaties of websites. Als Software Tester houd je het team scherp en draag je bij aan hoge kwaliteit.

Wat doet een Software Tester?

In deze rol ben je verantwoordelijk voor het functioneel en technisch testen van (software)producten. Je draagt bij aan een bugloze oplevering en de beste ervaring voor de eindgebruiker. Dit doe je aan de hand van een vooraf opgezet software test plan. Je bent op de hoogte van de wensen van de klant en weet aan welke eisen de software moet voldoen. Je controleert of de developers daadwerkelijk alle functionaliteiten die de klant verwacht werkend hebben gekregen. Je schrijft als Software Tester dus niet zelf code, maar je bent wel in staat code te lezen die door de programmeurs is geschreven.

Een vorm van software testing is workflow testing. Jij als tester kruipt in de huid van de eindgebruiker voor optimale beleving van zijn proces. Hierdoor weet je precies waar hij mogelijk tegenaan loopt bij het gebruik van zijn product. Vaak zijn het geen volledige programma’s die je test, maar ‘stukjes’ software. Is dit stukje getest, dan start de volgende ontwikkelfase waar gebouwd aan het volgende stukje.

Diverse taken van een Software Tester

• Je test software, websites of (web)applicaties
• Je draagt bij aan optimale gebruikerservaring
• Je schrijft testscripts
• Je automatiseert testen waar mogelijk
• Je draagt bij aan de verbetering van testprocessen
• Je analyseert risico’s en schat de impact van eventuele fouten in
• Je rapporteert resultaten aan de Scrum Master

Dit maakt jou als Software Tester zo waardevol

Het komt vaak voor dat geleverde producten nog niet klaar zijn voor gebruik. Programmeerfouten kunnen zorgen van trage of slechte werking van de software. Als Software Tester zorg jij ervoor dat de klant hier geen last van heeft en de klantervaring er dus niet onder lijdt.

Software Tester vacatures

Het ligt misschien voor de hand, maar software testers worden gezocht in bedrijven waar aan software wordt gewerkt. Dit kunnen de grotere bedrijven zijn, maar ook kleine bedrijven die zoeken naar vakspecialisten. Regelmatig worden Software Testers ingehuurd vanuit IT-detacheerders. Omdat veel bedrijven werken met software zijn de sectoren waar je terecht kan komen uiteenlopend. Misschien kom je terecht in de gezondheidszorg, of wie weet ga je in dienst bij een webshop.

Wie ben jij?

Voor onze Software Tester opleiding vragen we geen specifieke voorkennis. Je bent geïnteresseerd in computers en hun software en draagt graag bij aan een optimaal proces. Daarnaast beschik je over goede kennis van de Engelse taal. Voor deze rol is het vermogen om samen te werken van groot belang, zowel binnen je eigen team als mogelijk met de eindgebruiker. Je hebt oog voor detail en bent in staat te werken met strakke deadlines en daarbinnen te plannen.

Een groot tekort aan ICT personeel

Nog steeds is er een enorm tekort aan ICT’ers in Nederland. Vooral programmeurs en ontwikkelaars zijn lastig te vinden voor werkgevers… Lees meer

Deel deze opleiding op social!

Deel deze opleiding op social!

Specificaties

Soort product

Opleiding

Studielast p/w

+/- 18 uur

Studieduur

Flexibel

Afronding

Diploma

Niveau

◾◾◾▫️▫️

Studiemateriaal

Online

Toegang

365 dgn

Taal

Engels

2.494,00

Of betaal €70,- per maand!

Offerte aanvragen

Heb jij een uitkering via het UWV? Klik hier voor de omscholingsmogelijkheden.

Waarom GetCertified Opleidingen?

  • Voor iedereen en op elk niveau
  • Flexibel, alles op je eigen tempo

  • Erkende diploma’s en certificeringen
  • Live support en een heel jaar toegang!

Belastingvoordeel met een GetCertified opleiding

Je kunt de studiekosten voor een GetCertified opleiding, die aansluit op je beroep of toekomstige beroep, aftrekken van de belasting. Dat maakt studeren nog voordeliger! Een extra reden om vandaag nog te beginnen met een van onze opleidingen.

Download de brochure van de ICT opleiding: Programmeur.

Brochure downloaden

Wil je meer gedetailleerde informatie ontvangen over deze opleiding? Vul onderstaande gegevens in
en je ontvangt de brochure of informatie binnen één werkdag.

Download de brochure: Software Tester

Offerte aanvragen

Wil jij een offerte op maat? Dat kan! Vul onderstaand formulier in en wij sturen je binnen 24 uur een offerte.

Dé opleider in de ICT

GetCertified biedt diverse opleidingen voor mensen die aan de slag willen binnen de ICT. Ben jij klaar voor een juniorrol als Softwareontwikkelaar, Netwerkbeheerder of misschien wel Cyber Security Specialist? GetCertified Opleidingen is al sinds 2001 de specialist in Nederland op het gebied van omscholing naar beroepen in de ICT. Grijp deze kans richting een mooie carrièreswitch. Schrijf je vandaag nog in en wij verzorgen je digitale leeromgeving.

Ga naar de bovenkant