Hulp nodig?
026 - 355 4828

ICT Opleiding

ICT Opleiding

Netwerkbeheerder

Een mooie en goedbetaalde carriëre in de ICT.

Home>Winkel>Netwerkbeheerder

Netwerkbeheerder

Netwerkbeheerder

Download brochure
Bestel de opleiding!

Algemeen

In bedrijfsnetwerken is alle apparatuur verbonden met een centrale server. Als Netwerkbeheerder zorg je ervoor dat dit netwerk goed beveiligd is en operationeel blijft. Alle apparaten die via een netwerk in verbinding staan, zoals computers, printers, modems en telefoons zijn alleen bruikbaar door een functioneel netwerk.

Wat doet een Netwerkbeheerder?

Als Netwerkbeheerder installeer je het interne netwerk op een gebruiksvriendelijke manier. Je zorgt ervoor dat gebruikers toegang hebben tot gegevens en met elkaar kunnen communiceren. Tevens onderhoud je het netwerk, zodat het beschermd is tegen hackers en virussen en de kans op storingen wordt geminimaliseerd.

Toch een storing? Het is de taak van de Netwerkbeheerder het probleem te lokaliseren en te verhelpen. Indien nodig schakel je externe expertise in om het probleem op te lossen. Ook is het voor de veiligheid en functionaliteit van het netwerk belangrijk om veiligheidsprocedures op te stellen en nieuwe ontwikkelingen in netwerkbeheer in de gaten te houden.

De blijvende gebruiksvriendelijkheid van het netwerk en de voortdurende updates maken dat de Netwerkbeheerder leidinggevenden en werknemers over het functioneren van het netwerk adviseert. De netwerkbeheerder werkt in een team, waarbij de precieze taken en grootte van het team afhankelijk zijn van het bedrijf.

Waar werken Netwerkbeheerders?

Vooral bij grotere bedrijven wordt de rol van Netwerkbeheerder uitgevoerd als fulltime functie. In kleinere bedrijven functioneer je veelal ook als servicedesk medewerker, systeembeheerder of ICT-werkplekbeheerder.

Bovendien is netwerkbeheerder een uitstekende basis voor specialisering bijvoorbeeld richting Cyber Security.

Wie ben jij?

Je bent in staat een opleiding op minimaal MBO-niveau uit te voeren. Je bent oplossingsgericht en vindt het leuk je kennis over te dragen.

Een groot tekort aan ICT personeel

Nog steeds is er een enorm tekort aan ICT’ers in Nederland. Vooral programmeurs en ontwikkelaars zijn lastig te vinden voor werkgevers… Lees meer

Deel deze opleiding op social!

Deel deze opleiding op social!

Specificaties

Soort product

Opleiding

Studielast p/w

+/- 18 uur

Studieduur

Flexibel

Afronding

Diploma

Niveau

◾◾◾▫️▫️

Studiemateriaal

Online

Toegang

365 dgn

Taal

Engels

2.395,00

Of betaal €67,- per maand!

Offerte aanvragen

Heb jij een uitkering via het UWV? Klik hier voor de omscholingsmogelijkheden.

Waarom GetCertified Opleidingen?

  • Voor iedereen en op elk niveau
  • Flexibel, alles op je eigen tempo

  • Erkende diploma’s en certificeringen
  • Live support en een heel jaar toegang!

Belastingvoordeel met een GetCertified opleiding

Je kunt de studiekosten voor een GetCertified opleiding, die aansluit op je beroep of toekomstige beroep, aftrekken van de belasting. Dat maakt studeren nog voordeliger! Een extra reden om vandaag nog te beginnen met een van onze opleidingen.

Download de brochure van de ICT opleiding: Programmeur.

Brochure downloaden

Wil je meer gedetailleerde informatie ontvangen over deze opleiding? Vul onderstaande gegevens in
en je ontvangt de brochure of informatie binnen één werkdag.

Download de brochure: Netwerkbeheerder

Offerte aanvragen

Wil jij een offerte op maat? Dat kan! Vul onderstaand formulier in en wij sturen je binnen 24 uur een offerte.

Dé opleider in de ICT

GetCertified biedt diverse opleidingen voor mensen die aan de slag willen binnen de ICT. Ben jij klaar voor een juniorrol als Softwareontwikkelaar, Netwerkbeheerder of misschien wel Cyber Security Specialist? GetCertified Opleidingen is al sinds 2001 de specialist in Nederland op het gebied van omscholing naar beroepen in de ICT. Grijp deze kans richting een mooie carrièreswitch. Schrijf je vandaag nog in en wij verzorgen je digitale leeromgeving.

Ga naar de bovenkant