Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Hoog slagingspercentage
  • Flexibel studeren op jouw tempo
  • Met óf zonder persoonlijke begeleiding
  • Erkende diploma’s en certificeringen

Krapteberoepen & kansrijke beroepen in 2021, dé kansen!

Wellicht heb je het wel eens langs zien komen of heb je er over gehoord: krapteberoepen. Het klinkt alsof er een enorme krapte is binnen die beroepen waardoor er bijna geen werk meer in te vinden is, maar juist het omgekeerde is waar. Vergis je dus niet in de term. Wat zijn de kansrijke en krapteberoepen van 2021? Hoe kom je aan het werk binnen zo’n beroep? Dit en meer gaan wij je allemaal uitleggen!

 

Wat zijn krapteberoepen?

Bij krapteberoepen is de zekerheid om een baan juist erg groot. De vacatures zijn moeilijk te vervullen omdat deze een specifieke opleiding of certificaat vereisen. Neem bijvoorbeeld een beroep binnen de ICT. Een typische sector met veel krapteberoepen waarvan de vraag voorlopig ook niet zal afnemen. Als je vandaag begint met studeren voor een krapteberoep binnen de ICT, dan bestaat er een grote kans dat je erna prima aan het werk komt.

 

Wat zijn kansrijke beroepen?

Kansrijke beroepen zijn beroepen waarbij je een goede kans maakt om werk te vinden. Iets minder dan de krapteberoepen maar het zou zeker geen slecht idee zijn om te investeren in kansrijke beroepen.

 

Subsidies voor kansrijke beroepen en krapteberoepen

Via de UWV of gemeenten helpt de overheid om de kansrijke- / krapteberoepen te vervullen. Dit doen zij door subsidies te verstrekken aan bijvoorbeeld mensen met een WW uitkering. Zij kunnen dan in aanmerking komen voor een omscholing richting het krapteberoep met bijvoorbeeld een ‘Cyber Security’ opleiding.

 

Dit zijn de kansrijke- beroepen en krapteberoepen in 2021

Het UWV heeft in juni 2021 update uitgebracht van alle kansrijke beroepen. Deze kansrijke beroepen bevinden zich in veel verschillende sectoren. We hebben de beroepen binnen de ICT voor je opgesomd:

ICT

Middelbaar beroepsniveau / gespecialiseerd vakmanschap

  • Ict-servicedeskmedewerkers

 

Hoger / wetenschappelijk beroepsniveau

 

Bekijk direct je mogelijkheden

 

Omscholing naar een krapteberoep met subsidie van het UWV

Om in aanmerking te komen voor Omscholing via het UWV richting een krapteberoep, is het belangrijk dat je bij het UWV staat aangemeld als werkzoekende. Je krijgt een adviseur toegewezen die je helpt met het vinden van werk en kan adviseren over het omscholen.

Via GetCertified.nl kan je een vrijblijvende offerte aanvragen voor een krapteberoep binnen de ICT. Vervolgens ontvang je binnen 24 uur een voorstel in je mailbox, zodat je iets concreets hebt om over in gesprek te gaan met je adviseur bij het UWV.

Wordt het voorstel vervolgens goedgekeurd door het UWV? Dan kun je de opleiding volgen op kosten van het UWV. Je uitkering komt niet in gevaar en tijdens de opleiding heb je geen sollicitatieplicht. Zo kun jij je helemaal verdiepen in de opleiding en er écht voor gaan.

Let wel even op: je opleiding mag maximaal een jaar duren tenzij je baangarantie hebt bij een werkgever. Dan mag je na overleg met de UWV adviseur 2 jaar over je opleiding doen.